Опит за събиране на парчетата на един разпилян живот в един самосвиващ се глобализиран свят, където насилието се явява отдушник и надзирател. Това е книгата „Лицата на неродените пеперуди“, която ще бъде представена от автора си Мариела Георгиева на 26 септември, вторник, от 17.30 часа в библиотека „Любен Каравелов“.
Действието се развива в две коренно различни държави - САЩ и България и прави неочаквани скокове в пространството и времето. Главната героиня Адриана Денкова е родена и израснала в България, в семейство, в което животът е сложна плетеница от насилие, тъга и битка за оцеляване.
Мариела Георгиева е родена и израства в Бургас. През 2001 г. завършва специалността „Социология“ в Софийския университет. Две години по-късно заминава за САЩ, където завършва две магистърски програми - „Бизнес администрация“ и „Криминално правосъдие“. Известно време служи в Американската армия, откъдето се пенсионира по медицински причини. През 2011 г. Мариела Георгиева започва работа с младежи, престъпили закона, а през 2016 г. става лицензиран полицай в щата Тексас. Година по-късно започва работа като детектив в отдел „Домашно насилие“, където работи до завръщането си в България през 2021 г.