Договорът на концесионера на подлеза на бившите „Печатни платки“, който изтича през 2025 година, няма да бъде удължен. Това реши вчера Общинският съвет в отговор на искането на ЕТ „Иво Иванов-Ивона“ продължаване с 8 години и три месеца.  
Всички обекти в подлеза не функционират. Входните врати са заключени, а прозорците са затворени с плътни пана. Мазилката по стените е повредена, има следи от влага. Осветителните тела от тавана са премахнати, осветлението в подлеза се осигурява от няколко „лунички“. Подовата настилка е увредена, а външните стълби не отговарят на изискванията за достъпност. В един от неработещите търговски обекти е разположена шахта на мръсния канал, която при обилни валежи прелива, са част от мотивите за отказа.
В Община Русе постоянно постъпват телефонни обаждания и писмени сигнали за проблемите в подлеза, които се изпращат на концесионера за предприемане на  действия. Към него са отправяни и многократни устни и писмени препоръки в тази посока, но ефектът е нулев, беше отчетено още на вчерашната последна за мандата общинска сесия.