От втори опит Общинският съвет одобри прехвърляне на техническата инфраструктура на строящия се плувен комплекс в Парка на младежта в капитала на „Общински пазари“. Администрацията вкара отново точката на вчерашната сесия, тъй като на извънредната сесия в преди две седмици тя изненадващо не мина.
Както „Утро“ писа, гласуването поправя очевидна техническа грешка. Имотът с правото на строеж за изграждане на многофункционелен комплекс бе прехвърлен като апортна вноска в капитала на „Общински пазари“ с решение на Общинския съвет на 19 май 2022 г. В него обаче липсва текст „...заедно с техническата инфраструктура, необходима за функционирането на комплекса“. Тя е включена в оценката на прехвърляните активи, но не се упоменава в документа. 
Че комплексът не би могъл да се използва без съпътстващата инфраструктура - ВиК, топлоснабдяване и електроснабдяване, би трябвало да е очевидно. Но въпреки това на 11 септември предложението не успя да събере необходимите 34 гласа „за“ не веднъж, а цели две гласувания. Вчера на първи вот гласовете „за“ бяха пак под необходимите - само 31. След прегласуването обаче успяха да се съберат 36 „за“ и така този очевиден пропуск най-после беше поправен.