Общинският съвет прие предложените от Наталия Кръстева промени в Наредба 4 за поддържане и осигуряване на обществения ред, условията и реда за провеждане на масови обществени прояви, опазване общественото и личното имущество и чистотата на територията на Община Русе, с които се въвеждат норми, ограничаващи нивата на шум в децибели /db/ през всички часове на деня и нощта.           

Досега в Наредба 4 фигурираха ограничения за шума само в нощните часове. Което не осигуряваше правото на почивка, което имат хора в различни часове през деня, като например бременните жени, майките с бебета и/или малки деца, възрастните, болните, хората, които са били нощна смяна, както и всички други, които работят ненормирано или по някаква причина са си у дома през деня. Затова в наредбата се въвеждат норми, ограничаващи нивата на шум в децибели през всички часове на деня и вечерта /от 6:00 до 23:00 ч./ до 35 децибела, а за нощта /от 23.00 до 06.00 ч., а през зимния период от 22.00 до 07.00 ч./ до 30 децибела. 
За измерване на шума ще бъдат закупени устройства, с които проверяващите ще разполагат при проверка на сигнали за съсед, който е надул музиката или пробива дупки в стените с бормашина. 
Само преди три месеца по същите причини Общинския съвет прие изменения в Наредба 4, с които завиши глобите, които се налагат за вдигане на шум извън нормите в определените за почивка часове. Нарушението се наказва с глоба в размер на 300 лв. и/или имуществена санкция в размер на 1000 лв. При повторно нарушение физическите лица се наказват с глоба в размер на 500 лв., а едноличните търговци и юридическите лица - с имуществена санкция в размер на 1300 лв. За системни нарушения глобите се удвояват. Въпросът е всичко това да не остане само на хартия, а наистина да се прилага, за да се постигне реален ефект.