Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев бе в мрачно настроение след загубения с 0:1 срещу „Спартак“ /Варна/ домакински мач, но както винаги прие да направи коментар за читателите на „Утро“.
„Мисля, че направихме един от най-добрите си двубои у дома. Момчетата се раздадоха и играха със сърце. Друг е въпросът, че бюджетите на двата клуба се различават от земята до небето. Във финансирането варненци ни превъзхождат 4-5 пъти, а и селекцията им е на високо ниво като за тим, който атакува Първа лига. Видяхте ли само какви смени направиха? Излязоха едни хора и на тяхно място влязоха съвсем равностойни, че и даже по-добри футболисти. В нашия тимов лист бях записал само 4 резерви, като трима от тях са по на 19 години. Гледам към скамейката и се чудя какво да правя. И въпреки това можехме да вземем нещо от този мач, защото имахме положения. Трябва да призная обаче, че ни липсва класа в завършващата фаза. Все нещо не ни достига, може би ни липсва и опит, както и правилна преценка в кой момент какво точно трябва да се направи. Твърдя, че който бе вкарал първи гол, щеше да спечели трите точки. На терена не видях разлика като игра между отбор с голям бюджет и на друг с доста по-малко пари“, заяви Ковачев.
Той засегна темата и със съдийството на столичния рефер Васил Минев.
„След почивката на терена като че ли излезе съвсем друг човек. Всяко побутване беше фаул в полза на „Спартак“. Така ни нашари с картони, а кулминацията беше моментът, в който изгони Илия Миланов. Не искам да се оправдавам с реферите, но според мене повлияха сериозно на развоя в този мач“, смята старши треньорът.
На въпроса доколко късата резервна скамейка може да бъде попълнена с още юноши, Ковачев бе повече от прям: „Нали непрекъснато им гласуваме доверие. Викаме ги за тренировка, а някои от тях идват, когато им скимне. Веднъж тренират, на другия ден ги няма. Аз не мога да приема, че това отношение за нормално. Ако някой си мисли, че ще го правя насила футболист, няма да стане“.
Пред „Дунав“ се задава нова тежка серия. Този петък отборът ще гостува на „Марица“ /Пловдив/, а следващия вторник /каква програма само!/ отборът ще бъде домакин на „Марек“. При това мачът с дупничани е насрочен за „идеално“ време в работен ден - 14.15 часа! Причината - двубоят ще бъде излъчен пряко по „Диема“.
Ако се заложи на аритметиката от такъв мач, тв лептата към касата на русенския клуб ще е капка в морето, а финансите ще са със знак минус покрай разходите по организацията на мача. 
Резултати от мачовете в неделя: „Добруджа“ /Добрич/-“Бдин“ /Видин/ - 1:0, „Струмска слава“ /Радомир/-“Черноморец“ /Бургас/ - 2:1,“Черноморец“ /Балчик/-“Спортист“ /Своге/ - 2:0, „Лудогорец II“-“Спартак“ /Плевен/ - 0:2.