Мартин Ковачев е един от малкото треньори, които не се крият и не излизат в „нелегалност“ със седмици, когато отборите им загубят. Така беше и след неочаквано тежкото поражение в мача срещу „Янтра“ /Габрово/ с 0:3. Колкото и вероятно да му бе много трудно, наставникът застана с лицето си пред „Утро“, за да отговаря на всеки наш въпрос.

- Г-н Ковачев, мнозина на ваше място биха си спестили всякакви коментари. Какво стана в този мач?
- Не съм човек, свикнал да бъде мишка - нито в живота, нито в спорта. Предупредих отдалеч, че агресивен отбор като „Янтра“ може да бъде победен само с двойно по-сериозна агресия. Не го направихме и си платихме. Срещнахме опитен съперник, с опитен треньор, подготвен физически и тактически. Още не мога да повярвам, че ни вкараха три гола за десет минути! Преди всеки мач говорим и планираме едно, на терена се получава друго. Всичко си повтаря с всеки кръг. Така е от миналия сезон. А срещу „Янтра“ беше безумие. Дузпа още във 2-ра минута, ранен гол в началото на второто полувреме, невероятно груби грешки в защита! Честно казано, допуснахме много срамна загуба, толкова срамна, че не ми се излиза на улицата. Пак ще кажа - още не мога да повярвам, че ни вкараха толкова бързи, евтини и елементарни голове. Мисля, че откакто съм в треньорския щаб на „Дунав“, това бе най-слабият ни мач.
- Знаете, че обвиненията ще са в много посоки. Какво мислите за критичните мнения?
- Всеки има право на изводи и коментари, стига да ги прави добронамерено. Когато бием, ни разглеждат и ни вдигат по един начин, когато падаме, ни съсипват на часа със злостни коментари. Не мога да разбера откъде идва тази злоба. Някои хора, уж големи привърженици на „Дунав“, като че ли чакат да се провалим, за да почнат с плюенето. Сякаш се радват на загубите. Такова беше отношението по-рано към Мартин Цирков, Ивайло Кирилов, Людмил Киров. Това не са истинските ни фенове. Истинските са тези трийсетина човека, които не спряха да ни подкрепят до края и когато губехме с 0:3. Един отбор не се нуждае от аплодисменти, когато печели, а и когато се препъва в такива мачове. Не се чувствам засегнат заради себе си, а заради футболистите. Те са тези, на които ще трябва да разчитаме и занапред. Добри-лоши, това са хората, с които работим. Не разполагаме с други. Аз няма да кажа нито една лоша дума за момчетата, независимо дали ще съм треньор на отбора за един или сто мача. Никога не съм го правил и не съм си измивал ръцете с тях. Освен това ще призная, че вината за тази загуба е изцяло моя. А тя е, че когато Денислав Минчев бе сменен принудително, направих на полувремето промяна в схемата на игра в защита. Решението се оказа лошо. 
- Какво е състоянието на Минчев и Иван Колев?
- Минчев е с комоцио. Ще е под наблюдение в близките дни. Абсурд е да се мисли, че може да играе в следващия мач. Колев е с аркада и няколко шева. И неговото състояние не е добро.
- Чака ви трудна седмица. Как ще възстановите самочувствието на момчетата?
- Днес ще направим разбор, за да разгледаме за пореден път непрекъснато повтарящите се грешки. Така не може да продължава - да се проваляме у дома по един и същи глупав начин. А иначе, ако аз съм проблемът на „Дунав“, ставам и си заминавам веднага. В това никой не бива да се съмнява.