Старши комисар Пламен Първанов е новият директор на Областната дирекция на МВР в Русе. Досегашният началник на Първо РУ е назначен временно на длъжността със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и беше представен вчера на новия си пост пред колегите си от зам.-министър Кирил Ценкин.
Старши комисар Първанов поема длъжността от Николай Ненков, който бе временно директор за осем месеца. Ненков се връща обратно на предишната си позиция като началник на сектор „Пътна полиция“.
Пламен Първанов Пенчев е роден през 1967 г. в Русе. Завършил е висше образование във ВНВУ „Васил Левски“ Ц Велико Търново през 1989 г. с придобита образователно-квалификационна степен „Магистър“, а през 2018 г. и специалност „Право“ в Русенския университет. В момента е докторант в Юридически факултет на Русенския университет.
Професионалната си кариера в системата на Министерството на вътрешните работи Първанов започва през януари 2000 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ във Второ районно управление в Русе. Последователно е преназначаван на различни длъжности в сектора, а през 2003 г. се премества в група „Престъпления по пътищата“ в дирекцията на МВР в Русе, като същата година й става началник. През юли 2011 година, след спечелен конкурс, поема ръководството на Второ РУ, а от 2014 г. оглавява сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР Ц Русе. От 2015 г. до момента е началник на Първо РУ.
За проявен висок професионализъм, инициативност и конкретен принос при изпълнение на служебни задачи, Пламен Първанов многократно е награждаван от ръководството на МВР и ОДМВР Ц Русе. Преминал е през множество курсове за повишаване на професионалната квалификация. 
Николай Ненков, който до момента бе временно предназначен на длъжността директор, се връща на предишната си позиция - началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - Русе.
Това е поредната рокада в оластните дирекции на МВР. По-рано бяха направени смени на шефовете в Благоевград, Бургас, Варна, Пазарджик и Пловдив. А от вчера и в Бургас.