Камион с плодове и зеленчуци, предназначени за „Билла“, пропадна в дупка на ул. „Видин“ вчера сутринта. По време на движение асфалтът е поддал под задната гума и се е отворила голяма дупка, в която камионът е заседнал. Пристигналият на място екип на полицията е повикал репатриращ автомобил от Разград, тъй като опитите тежкотоварният автомобил сам да излезе от капана, са били неуспешни. На два пъти репатриращият автомобил по различен начин се е опитал да го изтегли, докато на третия камионът е стъпил на здрава основа.
На мястото на инцидента пристигнаха зам.-кметът Димитър Недев и представител на „Овъргаз“, тъй като се оказа, че в дупката преминава газопровод. По тази причина газта по цялата улица „Видин“ временно беше спряна.
Зам.-кметът Димитър Недев обясни, че камионът не е трябвало да минава по тази улица. „Превозните средства, когато зареждат търговски обекти и са с по-голям тонаж от 3,5 тона, трябва да имат разрешение, издадено от Община Русе, в което се посочва и маршрутът за движение. В случая това не е спазено и виждаме какви са последствията. Когато се издава това разрешение, се проверяват товароносимостта на улиците, по които минава съответното превозно средство. Ако теглото е по-голямо, не се разрешава или не се издава пропуск. При допустимо тегло се определя точно определеният маршрут, по който да мине“, каза Недев.
Мястото на инцидента е обезопасено от общинско предприятие „Комунални дейности“. След оглед от ВиК-Русе, тъй като пръстта е мокра, дупката ще бъде затворена.