Ръководството на ФК „Дунав“ няма да предложи договор на украинския футболист Сергей Русян. 23-годишният Русян започна като титуляр за дублиращия отбор в контролата срещу „Светкавица“ и докато бе свеж, остави относително добри впечатления. После видимо се измори.
За да видят какво може, на Градския стадион дойдоха старши треньорът на първия отбор Мартин Ковачев, както и председателят на УС на клуба Диян Димов.
„Сергей е грамотен, научен футболист, работи добре и с двата крака, техниката му е прилична, но не е това, което искаме. Ние се нуждаем от крило, което действа на скорост и е силен в надиграването един на един. Доста се колебахме как да постъпим, в крайна сметка го информирахме днес /вчера/, че няма да остане в отбора. Ако вземем чужденец, той трябва да е с класа над нашите момчета, а Сергей не ги превъзхожда в такава степен. По принцип търсим остър флангови футболист, защото на този етап разполагаме само с един футболист с подобни характеристики - Денислав Минчев. Надяваме се, че докрая на трансферния прозорец ще намерим такъв играч“, каза Диян Димов за „Утро“.
Той добави, че клубът е много близо до подписване на договор с качествен полузащитник.