Командирът на Военноморските сили /ВМС/ на Република България контраадмирал Кирил Михайлов бе удостоен с плакет на областния управител на Русе. Отличието му бе връчено от Данаил Ковачев за отличното партньорство между двете институции, подкрепата в съвместната дейност и по случай 144-ата годишнина от основаването на военния флот, чието честване по традиция започна вчера в Русе. То се организира от командването на флота с подкрепата на Общината и областната управа.
Отличия бяха присъдени и на още трима офицери. Заместник-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, началникът на щаба на ВМС капитан I ранг Ваньо Мусински и началникът на канцеларията на командира на ВМС капитан I ранг Райна Пенчева бяха отличени с почетния знак на областния управител - също за активната съвместна работа с Областната администрация.
Контраадмирал Михайлов и водената от него делегация имаше среща и с кмета Пенчо Милков.
Вечерта от 19 часа пред Паметника на моряка се състоя военен ритуал по полагане на венци и цветя, а час по-късно пред Доходното здание започна концертът на Представителния духов оркестър на ВМС.