Напредва изграждането на новите перони на жп спирката Товарна Русе до Университета, видя „Утро“. Вече е готова настилката на северния перон и тя слава богу е от плочки, което е приятна изненада на фона на масово асфалтираните тротоари. Добавени са и изискваните в такива случаи тактилни плочки, които за незрящите хора са сигнал за доближаване до опасност, например края на перона.
Завършено е стълбището в североизточната част на обекта, свързващо нивото на близката улица и това на релсовия път. Остава да се монтират осветителните тела и навесите. Не е готова и рампата от улицата до перона, по която освен пешеходците ще могат да минават и инвалидни и детски колички.
Стартирала е работата и по южния перон. Монтирани са вече габионите - телените кошове с камъни, стабилизиращи насипа. 
Северният перон вече се използва от русенци, очакващи влака на спирката, защото е доста по-издигнат и удобен за качване във вагоните. Според някои обаче недостатъчно издигнат. Вероятно поради това или по навик някои все още използват стария южен, който е доста по-неудобен. Пресичането от другата страна обаче вече е трудно, понеже пероните се издигат на 30 см над релсите и преодоляването на това препятствие не е лесно за по-възрастните хора. Идеята всъщност е точно такава - релсите повече да не се пресичат. Пътеката, по която се пресичаше незаконно и се достигаше до ул. „Родопи“, вече е неизползваема. 
Изграждане на 100-метрови перони от двете страни на жп линията при спирка Товарна Русе в участъка между ул.“Тулча“ и Учебния корпус на Русенски университет се извършва по задание на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Обществената поръчка е на стойност 940 хил. лева с ДДС.