Публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на земеделски земи от общинския поземлен фонд, на които да се отглеждат едногодишни полски култури, обяви Община Русе. Той се провежда днес в заседателната зала на третия етаж на сградата на пл. „Свобода“. 
За отдаване под наем за срок от 3 години, считано от 1 октомври 2023 г., се предлагат 80 парцела в землищата на Просена, Семерджиево, Тетово,  Хотанца, Червена вода, Русе, Ново село, Басарбово, Николово и Мартен. 
Повечето ниви за отдаване са малки, с площ под 10 декара, но се предлагат и няколко големи парцела, за които без съмнение ще има наддаване от страна на арендаторите. Повечето от тях са в землището на Семерджиево, като за най-големият от 176,749 дка началната тръжна цена е 10565.93 лева, а стъпката за наддаване - 1000 лева.
За различните землища началните цени варират между 60 и 72 лева за декар, като досегашната практика показва, че при сериозно наддаване те могат да се покачат и с над 50 на сто. 
На 17 август от 10 часа ще се проведе и търг за отдаване на под наем на пасища и мери) в землищата Басарбово, Просена, Бъзън, Тетово, Ново село и Николово. За тях могат да кандидатстват фермери, отглеждащи пасищни селскостопански животни.