Националната агенция за приходите стартира кампания за уведомяване на клиенти със задължения към НАП - физически и юридически лица, включени в списъка на длъжниците с неуредени публични задължения, като ги приканва да се свържат с публичните изпълнители на агенцията. В хода на кампанията до селектирани групи лица поетапно ще бъдат изпращани персонализирани електронни съобщения. Те не съдържат активни линкове/връзки и не приканват адресатите да ги следват, или да предоставят информация. Напомняме, че НАП никога не изпраща съобщения, в които е необходимо клиентите да разкриват банкова информация или лични данни, казват от приходната агенция, за да предпазят хората от измами.
Преди да извърши плащане, е препоръчително всеки длъжник да провери актуалния размер на задължението с начислените лихви. Подробна информация за причините за включване и условията за изключване от списъка с длъжниците, може да бъде намерена в сайта на приходната агенция.
Териториалната дирекция на НАП в Русе вече съобщи за споразумения с длъжници, които през юли са внесли 4.75 милиона лева по предложени от тях схеми, така че да не се блокира дейността им и да са изрядни към държавата. Срещите с фирми в затруднения продължават.