Агресивното антиевропейско говорене, което през последните години залива социалните мрежи, но има и парламентарни говорители, вече дава плодове - в Първо РУ е образувано бързо производство срещу 41-годишна жена, заради хулигански действия в района на жп гарата в Русе.
На 29 юли в 13.13 часа в управлението е получено съобщение от служител на жандармерията, следящ за обществения ред на Централна жп гара, че е задържал жена на 41 г. от Русе. Тя викала, псувала, демонстративно снела от пилон знаме на Европейски съюз и направила опит да го запали, като действията й били съпроводени със съпротива срещу жандармериста.
На местопроизшествието са изпратени служители на Първо РУ и дежурна оперативна група на полицията. Извършен е оглед, при който са фиксирани поражения по знамето и то е иззето. Случаят е докладван на дежурен прокурор.
Образуваното срещу 41-годишната жена бързо производство е за хулиганство, придружено със съпротива срещу орган на властта или извършено с особена дързост и цинизъм. Тя е била настанена за изследване в Центъра за психично здраве.