Проектът за изграждане на ритейл парк на терена на бившия завод „Петър Караминчев“ отлежаваше на трупчета в последните две години, но изглежда все още е на дневен ред. Може би под напора на конкуренцията, строяща аналогичен обект до „Арена Русе“, собственикът „Технополис България“ се е активизирал. На 28 юни фирмата е подала заявление за изготвяне на нов подробен устройствен план /ПУП/ на парцела и месец по-късно той вече е готов, като заповедта за това на кмета Пенчо Милков е подписана на 27 юли.
Според новия план за застрояване се предвижда нова застроителна линия на 3 м от северната регулационна линия, с което се премахва сервитутната зона от 50 м към железопътната линия.  

Одобрени са схеми за захранване с електричество и ВиК.
Парцелът във формата на триъгълник на бул. „Липник“ е с площ малко над 34 000 кв. м. „Технополис“ го закупи през през 2020 г. от концерна „GTC“, който преди доста години планираше да строи там мол, но после благоразумно се отказа от конкуренцията с добре развития и утвърден Мол Русе на същия булевард. Преди две години теренът бе разчистен и подготвен за строителство, но то така и не започна. Предвиждаше се изграждане на шопинг център на един етаж, разстлан наземно и без общи части, подемни съоръжения и подземни паркинги. Планираше се всеки от магазините да бъде с площ от 500 до 4000 кв.м и да е със самостоятелен вход.
Предизвикателството пред собственика е да бъдат намерени качествени наематели, които да оправдаят инвестицията. По време на пандемията такива очаквано не се появиха. Сега проблемът се увеличава от бързия напредък в изграждането на другия ритейл парк до „Арена Русе“, който ще бъде малък, но все пак ще има седем магазина. Инвеститори в него са братя Бобокови чрез дружеството си „Проект Русе“. Сградата ще е със застроена площ от 6202 кв.м на един етаж, пред които ще се оформи открит паркинг за 180 автомобила. Някои от наемателите за този комплекс вече са ясни. Очаква се пускането в експлоатация да стане през пролетта на следващата година.