В събота „Дунав“ ще гостува на „Спартак“ в Плевен, а в рамката на вратата на домакините ще бъде дългогодишният футболист на русенския отбор Станислав Антонов-Станката. Като човек, който познава обстановката в двата клуба, „Утро“ намери, че Антонов е най-подходящият ни събеседник.

- Станка, здравей! Вашият отбор не беше убедителен в контролите, а и загуби първия си мач срещу „Марица“ в Пловдив. Тези резултати означават ли, че тимът ви бележи отстъпление във формата?
- Контролите не са толкова показателни. Факт е, че ни напуснаха 6-7 добри футболисти. Между тя е отличен играч като бразилеца Клаубер. Имахме и един французин /Франка/, който отиде в „Монтана“. На практика не направихме някаква селекция. Яни Пехливанов /доскорошен играч на „Етър“/ тренира от няколко дни при нас. Той е опитен футболист и мисля, че ще ни помогне. В първия официален мач надиграхме отбора на „Марица“ в Пловдив. Получихме обаче два гола от нищото /1:2/. Твърдя, че заслужавахме повече.
- „Дунав“ също се препъна срещу „Лудогорец II“ с нелепо допуснати голове.
- Гледах репортаж от този мач. Съгласен, че бяха допуснати груби грешки. Футбол е, стават такива неща. Важното е да не се повтарят.
- Щабът на „Дунав“ искаше да ангажира вашия най-добър футболист Васко Шопов. Защо не се стигна до разбирателство?
- Васко иска да е до семейството си в Плевен, освен това има бизнес.
- Защо се случи така, че старши треньорът Цветомир Младенов /този наставник работи няколко години в „Дунав“/ бе освободен от „Спартак“ и на негово място бе върнат Красимир Бислимов?
- Нито Краси трябваше да си тръгне преди време, нито Цветомир само седмица преди това първенство. 
- В „Спартак“ играе едно русенско момче - Димитър Стефанов /син на говорителката на болница „Канев“ Стела Кръстева - Стефанова и адвокат Димитър Стефанов/. Как се представя той?
- Доколкото пресмятам, Митко е четвърти сезон при нас. Преди пазеше на юношите, сега е втори вратар при мъжете. Гледам да му помагам с каквото мога. Млад е, има качества, ще се радвам скоро да ме измести от титулярния пост.
- Каква е обстановката около „Спартак“, един много солиден в близкото минало клуб? През 80-те години екипа носеха играчи като Пламен Гетов, Бенчев, Кръстанов, Лазаров, Даскалов, Джеферски...
- Особена, като в повечето клубове. Не говоря само за финанси. В началото на миналата кампания, когато отборът тръгна мощно, на стадиона идваха 4000-5000 зрители. Когато добрите резултати почнаха да намаляват, трибуните оредяха. Манталитетът на българите е такъв - да бъдат само до силните, само когато печелят. В Англия, да речем, е различно - тимът може да е на последно място, но феновете му продължават да пълнят стадионите. Прогнозата ми е, че за идния мач с „Дунав“ ще играем пред около 2000 зрители. 
- Какво очакваш от този двубой?
- Най-хубавите ми години минаха с екипа на „Дунав“, но като плевенчанин не мога да искам нещо различно, освен победа на „Спартак“.
- И един последен въпрос - кой отбори според теб са фаворити за промоция в Ефбет Лига?
- Струва ми се, че „Добруджа“, „Спартак“ /Варна/ и „Септември“ /София/ са най-добрите тимове във Втора лига. Съдя по селекцията, с която разполагат. Тя обаче сама по себе си не означава нищо. Възможни са и изненади. Все пак е минал само един кръг.