Веско Ешкенази започва национално турне с Плевенската филхармония. Програмите в него са две. С първата - „В света на музиката“, прочутият цигулар вече гостува в Русе. Предстои гостуването му с втората, посветена на „Четирите годишни времена“ от Антонио Вивалди и „Четирите годишни времена“ от Астор Пиацола.
Вивалди и Пиацола са представители на различни музикални култури, дават две различни версии на една и съща тема, коментират организаторите на турнето. По думите им музиката, написана в началото на XVIII век в Италия от Вивалди, е изящна и поетична, а Пиацола (творил в средата на ХХ век) представя музика на страсти, на светлина и мрак, на любов и омраза.
„Двете творби се допълват великолепно и всеки слушател ще остане вдъхновен след този концерт“, казва Веско Ешкенази. Той ще свири в партньорство с акордеонистката Вероника Тодорова, а оркестърът на Плевенската филхармония е под диригентството на Георги Милтиядов. Концертът ще бъде на 18 юли, вторник, от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание.