Годишните изравнителни сметки на абонатите на „Топлофикация Русе“ вече са готови, а о дружеството напомниха на клиентите си да ги прегледат внимателно и ако имат претенции, да се обърнат към своите топлинни счетоводители. Крайният срок за възражения е 31 август, ако се установи грешка или неточност, ще бъде коригирана.
„През тази година кампанията по подготовка на изравнителните сметки премина напълно спокойно. Благодаря на колегите за ефективната и бърза работа. През миналата година не постъпи нито 1 резонно оплакване по изравнителните сметки, надявам се и през тази година да не са допуснати грешки и да не се налагат допълнителни корекции към клиентите“, каза изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ инж. Севдалин Желев .
В момента компанията се е съсредоточила върху пускането на новите когенератори.
„До месеци предстои внедряването им в работен режим. Инвестицията е част от стратегията ни за декарбонизация. Въвеждането на природен газ в горивния микс на „Топлофикация Русе“ не само ще подобри екологичните показатели при работата на дружеството, а и ще ни позволи чувствително намаляване на използваните количества въглища“, посочи инж. Севдалин Желев.
През следващите месеци предстои изпълнението на  лятната ремонтна програма. Планирано е да бъдат извършени инспекция и при необходимост извършване на ремонти на основни и спомагателни производствени съоръжения, както и детайлна инспекция и рехабилитация на повредени участъци от топлопреносната мрежа.