Отборът на „Дунав“ ще открие сезона във Втора лига с домакински мач срещу „Лудогорец II“, а във втория кръг ще гостува на „Спартак“ /Плевен/, стана ясно след тегления вчера в базата на БФС в квартал „Бояна“ жребий за новото първенство. То ще започне на 15/16 юли, като часовете ще бъдат уточнени допълнително. Ясно е, че последните мачове ще се играят на 9/10 декември.
БФС стори и жест - ще подари по 40 топки „Селект“ на всички клубове във Втора лига. 7 ще са за футбол при зимни условия. 
През миналия сезон „Дунав“ не взе нищо от двубоите с дубъла на „Лудогорец“. „Сините“ загубиха гостуването си в Разград с 1:3 след явна съдийска помощ за домакините, а през пролетта отстъпиха на свой терен с 0:1 след подчертано тяхно надмощие, но и много груба грешка в защитата. 
Балансът срещу „Спартак“ бе положителен - 4:2 в Русе и 0:0 в Плевен.
Програмата на дунавци след първите два кръга също изглежда доста сложна. И то е така, защото групата е изключително равностойна. На пръв поглед има куп фаворити за промоция в елита - „Спартак“ /Вн/, „Монтана“, „Спартак“ /Пл/, „Септември“ /Сф/, „Марица“, „Беласица“, слагаме в това число и отбора на „Дунав“.
Примерът за изравнените възможности в групата е от миналото първенство, когато почти всички тимове се бяха вместили в разлика от точка, две, три. Парадоксът беше, че поне 10 от тях можеха да атакуват място в елита, както и... да отпаднат! 
Ето пълната програма през есенния сезон: 
1. „ДУНАВ“ - „Лудогорец II“ 
2. „Спартак“ /Пл/ - „ДУНАВ“
3. „ДУНАВ“ - ЦСКА 1948 II
4. „Спортист“ - „ДУНАВ“
5. „ДУНАВ“ - „Янтра“ 
6. „Черноморец“ /Бс/ - „ДУНАВ“
7. „ДУНАВ“ - „Бдин“
8. „Беласица“ - „ДУНАВ“
9. „ДУНАВ“ - „Спартак“ /Вн/
10. „“Марица“ - „ДУНАВ“
11. „ДУНАВ“ - „Марек“
12. „ДУНАВ“ - „Септември“
13. „Добруджа“ - „ДУНАВ“
14. „ДУНАВ“ - „Струмска слава“
15. „Монтана“ - „ДУНАВ“
16. „ДУНАВ“ - „Черноморец“ /Бч/
17. „Литекс“ - „ДУНАВ“