„Мелодия на годината“ се завръща с голямо национално турне, което ще обиколи над 20 града в България и ще спре в Русе на 27 юни, вторник. От 20.30 часа на сцената в Летния театър с най-големите си хитове ще се представят Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Милена Славова, Данчо Караджов, Стефка Берова, Христо Кидиков, „Трамвай №5“, Владислав Славов и други известни певци, съобщиха организаторите от Музикална компания „БГ Мюзик 18“.
Спектакълът представя едни от най-обичаните песни от репертоара на популярните родни изпълнители, които са се обединили с идеята да съхранят и предадат на новите поколения образците на българската попкултура. Това са имена, които са носители на множество награди от класацията „Мелодия на годината“, отбелязват организаторите на продукцията.
Преди 50 години Маргарита Хранова спечели този конкурс с „Далечна песен“ (1973 г.), а Орлин Горанов грабна голямата награда през 1988 г. Група „Сигнал“ са единствената рок група, която е печелила „Мелодия на месеца“ 14 пъти.
Изпълнителите, които ще гостуват на сцената на русенския летен театър, са многократни финалисти на класацията през 60-те, 70-те и 80-те години. Меломаните помнят „Мелодия на годината“, а завръщането на любимите им певци на най-голямата сцена под звездите в Плевен се очаква да бъде събитие и празник за българската естрада. Водещ на турнето е Владислав Славов.