Бившият концесионер на „Норд“ - русенската фирма „Мегакапитал“ ЕООД, се опитва да спъне изграждането на нов плувен комплекс на това място в Парка на младежта, научи „Утро“. Той отказва да изнесе имуществото си, както и да извърши приемо-предаване на обекта. Според изявления на неговия собственик и управител Туркял Махмудов, има и подадена жалба в прокуратурата, в която се иска спиране на строителните дейности.
„Утро“ не можа да се свърже с представител на фирмата, за да научи какви са нейните претенции и какво всъщност цели. Според кмета Пенчо Милков договорът й е изтекъл отдавна, още по времето на Пламен Стоилов, решенията на Общинския съвет да се строи там нов комплекс са известни и фирмата не може да има никакви претенции.
Управителят на „Спортни имоти“ Борислав Рачев, под чията шапка бе комплекс „Норд“, обясни, че договорът на „Мегакапитал“ наистина е изтекъл преди години, но оттогава фирмата си е плащала за ползването му под формата на обезщетение за неизпълнение. Той потвърди, че с концесионера има проблем и че дружеството отказва да направи приемо-предаване на обекта.
Имуществото на концесионера си е на старото място - маси, чадъри, хладилни витрини, кухненско оборудване. Не само не си ги вземат, но и носят нови неща - някакви лаптопи и компютри, и то хубави, маркови. Оставили са дори един папагал Жако в клетка. Засега не ни пречат на изкупните работи, но на този проблем трябва да се намери решение. Абсурдно е да се очаква, че аз ще му охранявам имуществото, аз си пазя моето, каза за „Утро“ управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който изгражда новия плувен комплекс.
Както научи „Утро“, Община Русе е направила постъпки да се справи с проблема по правен път. Остава въпросът защо отношенията с наемателя не са били уредени отдавна, така че мястото да е разчистено и готово за започване на строителните работи.