Офанзивният външен халф на „Марица“ /Пловдив/ Симеон Вешев пристигна вчера в Русе и подписа двегодишен договор с ФК „Дунав“. Следобед той се включи в тренировката на отбора.
„Симеон е много добър футболист и скромно момче. Със сигурност ще направи така, че бъде приет добре и от феновете, и от другите момчета в отбора“, коментира за „Утро“ пловдивски журналист. 
Още един футболист от Втора лига бе на път да поеме към русенския отбор, но клубните му шефове поискали в последния момент трансферна сума, научи „Утро“. Според шегаджии при този вариант привличането му няма как да стане факт, тъй като практиката в „Дунав“ при работата със скромния бюджет е да се дават пари само назаем.
Надеждата, че Юго Комано може да остане в Русе, избледнява с всеки ден. Френският футболист си е харесал роля „под прикритие“, а на всичко отгоре „забравил“ да върне екипировката си. Може би тя ще му остане за спомен също като колекцията от селфита, които Комано трупаше щедро с феновете.
Днес към отбора ще се присъединят получилите по обективни причини малко по-дълга почивка Илия Миланов и младоженеца Мирослав Будинов.
Утре от 11 часа БФС ще тегли жребия за новото първенство във Втора лига. Участник в дивизията ще бъде и „Черноморец“ /Бургас/, чиото старши треньор за дълго време през миналия сезон бе бившият наставник на „Дунав“ Веселин Великов.
Бургазлии ще заемат мястото на отбора на „Несебър“, който завърши първи в шампионата на Югоизточната Трета лига, но се отказа от участие във Втора заради липса на достатъчно финансиране.