Кукленият театър ще покаже в четвъртък, 22 юни, от 19.30 часа една смела и талантлива интерпретация на първата пиеса на абсурда - „Плешивата певица“. С навлизането в света на Йожен Йонеско се е наела ученическа театрална група „Камила тийн“. Режисьор на спектакъла е Илия Деведжиев, костюмите са на Негослава Бъчварова.
Премиерата на „Плешивата певица“ е през май 1950 година в театър „Ноктамбюл“. Това е френска пиеса за едни англичани, написана от един румънец. Йонеско използва гротеската като сатиричен и метафизичен лост и взривява театралното общество на Париж. Пиесата предизвиква скандал, но оставя дълбока следа в театъра на ХХ век. 
„Героите на тази пиеса - Смитовци, Мартиновци - вече не знаят да говорят, защото вече не знаят да мислят, не знаят вече да мислят, защото не могат вече да се вълнуват от нещо истинско, те нямат вече страсти, не знаят вече да живеят, сякаш не същуствуват. Те могат да „станат“ каквото и да било, защото след като не съществуват, те не са нищо друго освен останалите, те са другите, светът на безличното, те са взаимозаменяеми: може да поставите Мартин на мястото на Смит и обратното, никой не ще го забележи“, казва Йожен Йонеско.
А публиката ще има възможност да види режисьорския и актьорския прочит на пиесата на Илия Деведжиев и „Камила тийн“.
А днес от 18 часа, благодарение на Национален фонд „Култура“ в Кукления театър ще се играе спектакъла „Мечо Пух“ на Малък куклен театър „Слон“. Веселата и жизнерадостна история за Мечо Пух и неговите приятели е любима на всеки по света. Представлението е наситено с много музика, създадена от композитора Хайгашод Агасян, изпълнявана на живо на пиано. Спектакълът е многократно отличаван на международни фестивали и е носител на отличия за цялостен спектакъл, за мъжка и женска роля, за представяне на чужд език, както и награди от няколко международни детски журита. Сценична адаптация е на актрисата и режисьор Роза Николова, а сценографията и куклите са на доц. д-р Мирослав Цветанов, който е и носител на годишната награда на Съюза на артистите в България за ролите си в спектакъла.