Авторската интерпретация „Емоции от първа необходимост“ по „Страх и мизерия на Третия Райх“ от Бертолд Брехт донесоха по безапелационен начин първото място на на Ева Данаилова в тазгодишното издание на националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“. В представения пред журито откъс участваха Кристиана Ценкова, Ивайло Драганов, Ростислав Панков, Дона Вълова, Крум Берков, Любомир Кънев и Надя Банчева. Режисьорското решение беше миниатюрите от пиесата на Брехт да бъдат комбинирани с текстове от самите актьори.
Ева Данаилова бе удостоена с Плакет „Слави Шкаров“ и Награда на публиката, връчени й от директора на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Боян Иванов. Голямата награда за победителя е възможността да развие и реализира своята идея в цялостен спектакъл през следващия театрален сезон на сцената на русенския театър.
Финалистите в конкурса представиха 3 коренно различни откъса, което бе и основната идея при предварителния подбор на селекционера Пламен Харманджиев. Режисьорът Ана Батева показа фрагмент от пиесата „Празен град“ от Деян Дуковски, а Кристина Беломорска въведе зрителите в „сайт-спесифик черна комедия“ с текста на Матей Вишняк „Различен театър или Човекът като кошче за боклук“. Двете млади надежди на българската театрална режисура бяха поощрени от журито да реализират идеите си и отличени с грамоти за участие в единствения в страната конкурс за млад театрален режисьор, подкрепен от Програма „Култура“ на Община Русе“.
На церемонията бе връчена и наградата на фондация „Косьо Станев“, основана от един от доайените в  русенската трупа, с която бе удостоена младата актриса от трупата на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Катерина Борисова.