Украинският тираджия Г.Ч., който буйства с особена арогантност в заведение на паркинга на бул. „България“ 310 до Дунав мост, ще се прибере у дома си с 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок и трябва да е благодарен, че не е извършил „подвизите“ се от другата страна на границата. Районният съд го призна за виновен и по трите повдигнати му обвинения - хулиганство и две леки телесни повреди. За всяко от тях му беше определено наказание, които бяха групилани и му беше наложено най-тежкото.
Случаят е от 2 май, когато тираджията се напил в заведението, повърнал на масата и сервитьорката му казала да излезе. Това го вбесило, отвърнал, че си е платил, обидил я и я ударил в носа с юмрук.  Управителката повикала помощ на на тел.112, докато украинецът продължавал да беснее. Излязъл едва след като разбрал, че заведението е с видеонаблюдение и решил да се скрие в камиона си.
Пристигналите полицаи С.Е. и Д.Г. му поискали документите, но вместо това получили от Г.Ч. мощен словесен залп на руски език - псувни, обиди като „кучка“ и неприлични жестове. Когато единият от полицаите се качил на първото стъпало на кабината, тираджията размахал юмруци и ритници и ударил силно полицая в дясното око. След това ударил и колегата му, а всичко се разигравало пред погледите на множество хора.
В края на краищата обезумелият от пиене шофьор бил укротен и задържан. Пред съда с помощта на назначения му преводач от руски се призна за виновен, съжали за буйството си, извини се на пострадалите и „на целия български народ“ и поиска делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, което му гарантира с 1/3 по-ниско наказание - цитираната по-горе условна присъда. Освен това Г.Ч. трябва да плати 3000 лева обезщетение на пострадалата сервитьорка и по 2000 лева на двамата полицаи.
Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок, но не се очаква това да се случи.