Футболистите от първия отбор на „Дунав“ ще се съберат днес от 18 часа за първа тренировка на базата в „Здравец“. Последните новини около клуба са, че все още няма яснота около пожелалите да напуснат трима играчи. „Утро“ е наясно кои са тези хора, но по молба на „синия“ спортно-технически щаб няма да разкрие имената им. Явно зрее някаква надежда, че може да се стигне до разбиратeлство с тях в последния момент.  
„Насила няма да държим никого. Който намери за добре, може да си тръгне“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев. 
Той разкри, че работата по селекцията включва дотук привличането на халф-бек, опорен халф и крило.
„Тези момчета ще закъснеят с ден-два“, каза Ковачев, като отново спести имена.
На въпрос ще има ли освободени футболисти, той обясни, че на този етап това ще е вратарят Цветелин Енчев.
Случаят с Енчев е интересен. В началото на сезона младежът се редуваше под рамката с Винченцо Ангелов, а в мача срещу „Етър“ във Велико Търново буквално спаси отбора си с геройски намеси. После излезе новината, че е контузен, впоследствие - излекуван, но не участва в тренировките. През пролетта името му не фигурираше дори сред резервите в тимовия лист.
А записалият като преотстъпен от „Спартак“ /Варна/ централен защитник Никола Борисов се завърна при „соколите“. Той записа с екипа на „Дунав“ само един мач, а след това се прибра в София с обяснението, че е контузен.
„Непрекъснато ни пращаше медицински бележки, че има проблем с някакъв нерв. Явно не иска да остане при нас“, коментираха тогава за „Утро“ от щаба на „Дунав“.