Дамският Лайънс клуб „Русе - Сексагинта Приста“ празнува 25 години от основаването си с благотворителен бал в полза на Фондация „Александър Русев“ и изграждането на водно-рехабилитационен център за хора с увреждания. На събитието присъстваха близо 150 души - съмишленици от други Лайънс клубове както от страната, така и от Букурещ и гости от държавни и местни институции и организации.
Спомените си за създаването на първия дамски Лайънс клуб в България разказаха д-р Теодора Константинова, една от основателките на клуба и първи негов президент, и инж. Пепка Русинова, първата жена дистрикт управител на Дистрикт 130 България. Поздравления и подаръци бяха поднесени от  представители на гостуващите Лайънс клубове.
По време на бала се проведе търг с картини на български автори, както и благотворителна томбола с много награди. За доброто настроение на гостите се погрижиха квартет „Динамик“ от Русенката опера, Ема Белчева от ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ-Русе, танцьорите от Клуб по спортни танци „Настроение“, тенорът Ивайло Гюров и легендите на българската естрадна сцена братя Аргирови.
В края на събитието досегашният президент на клуба д-р Розина Мирчева предаде тържествено огърлицата с имената на всички досегашни президенти на новия президент на клуба за 2023/24 година Даниела Владова. Празникът завърши с пускането на 100 балона в небето на Русе с пожеланието за добротворчество и съпричастност.