Амбицията на Русе е тази година отново да има най-много участници в най-голямата доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“. Инициативата е на „бТВ Медиа Груп“ и вече има 10 издания, 11-ото предстои на 16 септември.
Областният управител Анатоли Станев получи на специална церемония приза за най-масово участие в еко кампанията, която по традиция има пълната подкрепа на Областната администрация. В миналогодишното юбилейно издание се включиха 26 824 души от Русе и областта. Следващата област с подобно масово участие е Бургас с  26 465 души. Във всички останали региони доброволците са били под 20 000.
Любопитен факт, който обаче говори за устойчивостта на екологичната ангажираност на хората от двете области, е класирането през 2019 година, когато Русе и Бургас отново бяха на върха на класирането, но морският град спечели с няколкостотин души преднина. Друго доказателство за трайната и повишаваща се съпричастност към опазването на природата е тенденцията, според която за 4 години броят на доброволците в Русе и областта се е повишил повече от два пъти.