Брутално насилие над жена потопи в страх работещите на централната автогара в Русе и предизвика остро възмущение в социалните мрежи. Минути преди полунощ в нощта срещу сряда служителка на автогарата е безмилостно пребита и е откарана в болница „Канев“ със сътресение на мозъка и вътрешночерепни травми. Сигналът за нападението е подаден от очевидци.
Пострадалата жена е на 57 години, побойникът е задържан. Той е на 49 години, бивш затворник. Двамата с жертвата са имали отношения в миналото и нападателят агресивно и безцеремонно е искал да ги подновят, но е срещнал отказ. И тогава развъртял юмруци.
Оказва се, че това не е първото му издевателство срещу пострадалата.
„Преди няколко дни каза, че иска да напусне работа, защото се притеснява от този човек и аз я помолих да не го прави, за което съжалявам сега. И това не е единичен случай, миналото лято имаше побоища, мизерии, бяха ограбили диспечера на такситата“, обясни пред Русе Медия Силвия Маринова, колежка на жертвата.
Тя е нападната в багажното отделение, докато се храни и гледа телевизия. Шефът й Станимир Славов разказа, че нападателят постоянно притеснява служителите му.
„Идва, къпе се вътре, ползва тоалетната безплатно. Казва, че бил в затвора и полицията нищо не можела да му направи. Държи се като бабаит. Тормозил е и касиерките“, споделя Славов.
По отношение на охраната, указанията от ръководството на Автогарата били: „Ако има нещо, обаждате се на диспечера и той движи работата“.
Във вторник през нощта нападнатата е отишла при диспечера цялата в кръв, и той е подал сигнал в полицията. През това време нападателят е избягал.
Полицията работи по изясняването на случая. Образувана е проверка и след приключването й материалите ще се докладват в прокуратурата.
След инцидента служители на автогарата настояват в чакалнята да бъде назначена охрана. В момента единствените мерки за сигурност са видеокамерите, диспечерът, портиерът на бариерата и СОТ.