Изложба с 50 картини и 10 скулптури ще бъде представена в Художествената галерия в Русе от 19 април до 3 май, съобщи организаторът на експозицията Долорес Атанасова-Здравкова. 
Освен нейни картини в експозицията са включени творби на художниците Васил Стоев, Николай Янакиев и Христо Кърджилов. Скулптурите са на Цвятко Сиромашки, а куратор на изложбата е Радослав Гиновски.
Картините са създадени с акрил и масло върху платно и картон. Използвани са и различни смесени техники. Скулптурите са от метал и дърво. 
Долорес Атанасова-Здравкова е позната на русенци като Долорес Накова. Тя е световен шампион по академично гребане и бронзов медалист от олимпиадата в Москва през 1980 година. Здравкова е почетен гражданин на Русе и носител на титлата „Спортист на годината“ в крайдунавския град.
„В личен план като русенка бих споделила удовлетворението си, че осъществявам един мой мечтан проект. За мен е чест да съм в компанията на тези наши изявени творци. Чрез моите творби намирам най-точния език за изразяване на така трудно обяснимите човешки емоции, дори и на най-малките ефимерни преживявания“, казва Долорес Здравкова.