Паркингът пред НАП отново ще бъде домакин на раздаване на безплатни фиданки на всеки, който желае да засади дръвче и да се грижи за него. Това е поредното гостуване на екоорганизацията Гората.бг в Русе, която има за цел в България да бъдат засадени 3 милиона нови дръвчета. 2.5 милиона вече растат и се развиват.
За раздаване са подготвени 12 500 плодни, медоносни и горски дръвчета и храсти. Сред тях са  дюли, облагородени сини сливи, диви череши, явори, ясени, дъбчета (цер), златен дъжд, бяла акация, малини, лавандули и др. Повечето дръвчета са 30-120 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2,5 метра, а церът е едногодишен. Част от плодните дръвчета са необлагородени, за всеки вид ще има подробна информация.
Раздаването ще започне в 15 часа на Велика събота. Всеки ще може да получи колкото дръвчета иска, важно условие е те да се отглеждат лично, а не да се продават. контрольори за това ще бъдат съвестта и моралът на получателите.
„Моля, носете си използвани, но здрави найлонови пликове или малки чували, така допълнително ще помогнете на природата“, казват организаторите.