След няколко безуспешни опита Община Русе най-после успя да продаде акциите с „Сплендид“ АД - дружеството собственик на едноименния тризвезден хотелски комплекс в идеалния център на града. На провелия се в петък публичен търг е подадена оферта от страна на другия собственик, притежаващ останалите 50% от фирмата - Христо Тороманов. Съгласно решението на Общинския съвет от февруари за 101 940 акции в „Сплендид“ АД бе определена цена от 947 022,60 лева.

Снощи Комисията за приватизация и следприватизационен контрол посочи официално спечелилия търга участник, което всъщност бе предопределено, тъй като той бе само един. Специално за покупката на общинския дял в хотелския комплекс Тороманов регистрира ново дружество - „Сплендид Русе“ ЕООД.
През миналата година към общинските акции интерес също имаше заявен инвеститорски интерес от страна на Христо Тороманов. На обявените две дати за провеждане на търг през април и май 2022 г. обаче не бяха подадени документи за участие.
Общината е съсобственик на „Сплендид“ от 25 години, но за това време от хотелския комплекс в бюджета й не е влязъл нито лев. В същото време са правени разходи за поддръжката му. През 2021 г. съветниците отказаха да купят предложения за продажба 50-процентен дял на съдружника в дружеството „Финансова компания“ АД - София. Неговите акции бяха придобити от Христо Тороманов, който държи под наем ресторанта на комплекса. Сега той придобива 100% от дружеството срещу още близо 1 млн. лева, а ще трябва да вложи още доста пари за належащия ремонт на хотелската част. 
През последните години „Сплендид“ АД отчита приходи от около 300 000 лева годишно и скромна печалба от 10-15 000 лева.