Хърватката Дона Векич триумфира с титлата на турнира по тенис на твърда настилка в Монтерей (Мексико) с награден фонд 259303 долара.
Поставената под номер 3 Векич пласира 13 аса и надделя на финала над водачката в схемата Каролин Гарсия (Франция) с 6:4, 3:6, 7:5 и заслужи четвърти трофей в кариерата си и първи от октомври 2021 година. Тя взе ранен пробив аванс и го запази до края на първия сет, а във втората част тя отново реализира брейк в началото, но допусна обрат. В решаващия трети сет Векич спечели последните осем разигравания, а с това и двубоя срещу петата в света Гарсия.
Хърватката отрази 14 от 16 възможности за пробив на съперничката си и постигна първа победа за сезона над състезателка от топ 10 на световната ранглиста.  
"Беше луд мач до края. Тя игра много добре, използваше дълбоки удари. Затрудни мен, но аз се опитвах да спечеля всяка точка. Много съм щастлива от тази победа", коментира Векич, която записа 14-и успех в 16 мача от началото на годината и се изкачва до 23-ата позиция в класацията на УТА.
"Началото на сезона е много силно за мен. Ако не бях спечелила титлата сега, съм уверена, че това щеше да се случи съвсем скоро. Играя силно и трябва да продължа в този ритъм. Надявам се да остана здрава и съм уверена, че ще имам още по-добри резултати", добави тя.