Вече бившият треньор на Левски Люпко Петрович, който напусна тима преди последния шампионатен мач на "сините" с Берое (3:0), обяви пред сръбските медии, че не знае кой е собственик на клуба. Треньорът допълва, че е напуснал, защото "не може да се бори с вятърни мелници" и се хвали, че е постигнал чудо с Левски, тъй като в момента тимът е преди Лудогорец в класирането на Първа лига, макар и с един изигран мач повече.

"Уморен съм, не мога да се боря с вятърни мелници, нямам повече енергия, за да го правя. Горд съм с работата си. Не е моя работа да говоря за това, но всеки в България знае, че съм направил чудо. Не е нормално в тези условия да сме пред Лудогорец. Успехът дойде, защото създадохме компактен отбор, силни сме като цяло", казва Петрович пред "Новости".

"Положението в Левски не е добро. Не е известно кой е собственикът. Организацията е лоша. Феновете, които са като "звездашите" в Сърбия - най-многобройни, очакват само победа. Изискванията са големи, а моята отговорност е най-голяма. Сега се очаква невъзможното и повтарям, че нямам повече сили да се боря с един милион проблеми. Ще добавя, че когато дойдох, казах, че се нуждаем от пет до шест нови попълнения. От този списък нито един футболист не дойде", коментира още сърбинът.

"Подадох оставка преди мача с Берое, но казахме това след победата. Това стана пред повече от 40 журналисти, които търсеха грешки. Във всеки случай прекратяването на договора вече е в сила. Сега ще остана за известно време в София и след това обратно към Белград. Имам нужда от почивка и малко по-спокойна работа. Мога да бъда съветник в някой клуб", допълва Люпко Петрович.