По искане на Окръжната прокуратура в Плевен е задържан 38-годишен мъж за опит за убийство. Това съобщиха днес от пресцентъра на прокуратурата.
Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в град Койнаре, община Червен бряг, умишлено се опитал да умъртви 61-годишен. БТА припомня, че случаят е от вечерта на 6 май, когато пострадалият е намерен в безпомощно състояние на улица в града. Настанен е за лечение в болнично заведение, за живота му няма опасност.
В хода на разследването е установено, че вечерта на 6 май двамата мъже били гости в дома на техни познати в град Койнаре. Тъй като обвиняемият проявил негативно отношение към пострадалия, бил помолен да напусне. 38-годишният си тръгнал, но причакал на улицата 61-годишния и му нанесъл две прободно-прорезни рани, които проникнали в гръдната кухина. Оставил пострадалия да лежи на земята и си тръгнал. По-късно той е открит в безпомощно състояние и откаран в Спешно отделение, където му е оказана медицинска помощ, допълват от прокуратурата в Плевен.
Окръжният съд е приел доводите на Окръжната прокуратура, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че 38-годишният е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдът е счел, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление и е постановил спрямо него най–тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".
Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.
От прокуратурата добавиха, че до настоящия момент са разпитани свидетели и са назначени необходимите експертизи. Открит и иззет е ножът, с който е извършено престъплението. Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Плевен.