С викторина и различни занимания за деца и възрастни младшите посланици на Европейския парламент към Първо Средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ бяха част от инициативата „Ние, децата на Търговище – събитие за малки хора и родители“. Учениците влязоха в ролята на аниматори, съобщи старши посланикът и преподавател по български език и литература Анета Милева. 
Организатори на празника за деца и възрастни бе фондация „Човек за човека“. Специални гости бяха актьорите от трупата на „Жар театър“- София, които направиха карнавална лаборатория, в която всеки желаещ да опита как се борави с уредите на атракционните и уличните артисти - жонглиране, въртене на огнен пой и тояга, хула-хоп и игри с обръч, флауър стик, ходене на кокили и т.н. Празникът бе част от програмата на международния фестивал на спектаклите за деца „Вълшебната завеса“. 
Лошото време не попречи на над 200 души да отговарят на въпроси за Европейския съюз и бъдещето на България в него. Младежите- посланици бяха подготвили награди за децата, а на родителите раздаваха материали, свързани с предстоящия евровот. Пъстрата палитра от дейности включваше различни творчески работилници, викторина с атрактивни награди, емоционална снимка в рамка, скоростно учене на английски думи и др. С проявата младите хора отбелязаха и Деня на Европа.
Празничната атмосфера бе допълнена от най-малките, които дефилираха, облечени в костюми на любимите си герои от приказки на европейски автори. Посетителите имаха възможност да си направят и снимка за спомен в рамка, на която пишеше „Ние обичаме Европа“.
Сред съпътстващите инициативи бе и работилница с изложба на знамена на европейските държави.
Събитието завърши с композиция, в която участниците изписаха с телата си инициалите „ЕП“ на площада пред драматичния театър в Търговище.