Русенският фолклорен танцов клуб "Родолюбец" с ръководител Венелин Руменов, ще вземат участие в грандиозния танцов спектакъл "Шуменската гара". Той ще се състои на 11 май, събота, в зала 1 на НДК. Началото е в 20 часа. Организатори са Фондация "Българе" и Асоциацията на хореографите.
С подкрепата на "Дунарит" АД, танцовият клуб ще придобият нова визия с чисто нови носии.  
Жените на танцовият клуб ще представят танц в северняшката картина на спектакъла а мъжете, заедно с Русалийска група от квартал "Казармите" в Петрич с ръководител Алеко Трайков, ще представят разработка върху хоро от Петричкия край на жива музика.
На сцената в общ спектакъл ще се представят над 1500 танцьори от над 40 танцови формации от цялата страна. Те ще покажат красотата на българския фолклор, преминавайки през моменти от историята на град Шумен.
Представлението ще предложи разнообразие на музика, танци и костюми, ще създаде добро настроение и хумористични моменти, ще покаже съчетание на танцови стилове с оригинален сценарий и добра режисура. Продуцент, сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Димитров - хореограф и ръководител на ансамбъл "Българе". Събитието е под патронажа на кмета на град Шумен Христо Христов и се реализира със съдействието на Община Шумен.