Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за участие в предсрочните парламентарни избори в 25 МИР София, показва справка на сайта на Районната избирателна комисия. Изборите ще се произведат на 9 юни 2024 г.
Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:
1. Водач на листата на Партия „Има такъв народ“ е Станислав Трифонов. Роден е на 18 октомври 1966 г., сочи информация на отдел "Справочна" на БТА. Той е  музикант, телевизионен водещ и продуцент. Участвал е в телевизионните предавания "Ку-Ку" и "Каналето" на Българската национална телевизия (БНТ). От 1998 г. е продуцент и водещ на предаването "Хъшове", което има едно излъчване по БНТ (8 февруари 1998), а след това две години се излъчва в телевизия "7 дни" и други кабелни телевизии. Продуцент и водещ на "Шоуто на Слави" по телевизия "bTV" (27 ноември 2000-31 юли 2019). На 4 ноември 2019 г. създава телевизия "7/8". Има издадени над 20 албума заедно с "Ку-Ку", "Каналето", "Хъшове" и "Ку-Ку бенд" и е автор е на музиката на част от песните в тях. От 16 февруари 2020 г. е председател на партия "Има такъв народ". Депутат в 45-ото Народно събрание (2021).
2. Водач на листата на Партия „Глас народен“ е Светослав Витков. Той е роден през 1971 г. в София, посочиха от партията. Завършил е Софийската математическа гимназия и специалност „Икономика“ в УНСС. Витков е автор на текстове, музика и аранжименти, собственик е на продуцентска и издателска компания. Автор е книгите „Благодарение”, „Благодарение на…”, „Карате: Поглед по пътя” и  Bulgarno/ Истерията „Хиподил”. Витков има черен колан по кофукан карате-до, а от 1994 г. е карате-инструктор на деца и възрастни. В периода 2015-2019 г. Витков е общински съветник в София от „Глас народен“.
3. Водач на листата на Коалиция „Синя България“ е Никола Янков. Той е бил зам.-министър на икономиката (2001-2003) и на транспорта (2003-2005) при Николай Василев, според справка на пресцентъра на "Синя България". Завършил е в Университета Корнел. Работил на мениджърски позиции в международни компании. Никола Янков е председател на Комисията по етика към Българската асоциация на управляващите дружества, а понастоящем и на Комитетa на ползвателите при Централния депозитар. Дейността му в Центъра за изследване на демокрацията е съсредоточена в областта на незаконното финансиране и противодействието на изпирането на пари, както и върху антикорупционните реформи във финансовата сфера.
4. Водач на листата на Коалиция „Ние гражданите“ е Нако Стефанов. Той е роден през 1954 г. Професор, доктор на философските науки и доктор по история и университетски преподавател, японист и изследовател на страните от Източна Азия. Автор е на над 60 монографии, учебници и брошури. Творчеството му е насочено към въпросите на управлението, икономиката, политиката, иноватиката и глобалистиката, съобщиха от коалицията.
6. Водач на листата на Партия „Български гласъ“ е Румен Христов. Той е роден 01.09.1953 г. София, съобщиха от партията. Има висше образование, през годините e бил главен експерт в отдел за борба с тероризма-ДОТИ МВР, главен експерт борба с международен тероризъм в Главна дирекция (ГД) „Борба с организираната престъпност“, директор на ДОТИ- МВР, главен експерт в ГД „Гранична полиция“ и ГД „Криминална полиция“, директор в охранителна фирма АСО София, началник отдел „Криминален контингент“ и главен експерт „Управление на кризи“ в Областна администрация на София-област, съобщиха от партията.
7. Водач на листата на Коалиция „Коалиция на розата“ е Александър Томов. Той е роден през 1954 г. в София, се посочва на страницата на партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“. През 1974 г. започва висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Година след това продължава следването си в Санктпетербургския университет „М. Ломоносов. През 1985 г. е сред основателите на катедра "Политология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 1984 г. му е присъдена научната степен доктор по икономика, а през 1988 г. е избран за доцент. През юни 1990 г. е избран за депутат във Великото народно събрание. През 1990 г. влиза в ръководството на БСП, а през декември става зам.-председател на Министерски съвет в коалиционното правителство на Димитър Попов. През май 1993 г. обявява началото на движение „Гражданско обединение за републиката“, което през 1997 г. прераства в партия „Българска евролевица“.  През 1995 г. е назначен за директор на института „Изток-Запад“ в Ню Йорк. В периода декември 2006 г. – март 2009 г. е председател на надзорния съвет на ЦСКА.
8 Водач на листата на Коалиция „Център“ е Васил Божков. Той е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Завършва Националната природоматематическа гимназия в София, съобщиха от партията. Има магистърски степени по математика и икономика от СУ "Св. Климент Охридски, УНСС - София и Университета в Буенос Айрес. Основен акционер в най-големите игрални компании в страната. Изгражда колекция от антични артефакти. През 2004 г. основава фондация “Тракия” за популяризиране и опазване на световното културно-историческо наследство. Създава частния музей „Васил Божков”. През 1999 г. става собственик на ПФК „ЦСКА“. През 2019 г. придобива ПФК „Левски“ и инвестира близо 25 млн. лева в клуба, като погасява натрупаните дългове. Чрез компанията си Нове АД Холдинг организира спортните награди „Спортист на годината на България“.
9. Водач на листата на Коалиция „Солидарна България“ е Ваня Григорова. Тя е бивш синдикалист, посочват от коалицията. Била е икономически съветник на президента на КТ „Подкрепа“. На местните избори през 2023 г. е кандидат за кмет на София от Местна коалиция „БСП за България“ (БСП и Коалиция „Левицата“), като на втория тур се изправя срещу кандидата на „Продължаваме промяната -Демократична България“ и „Спаси София“ Васил Терзиев, който печели с малка преднина. В момента Григорова е общински съветник от групата на Местна коалиция „БСП за България“ в София, според сайта на Столичния общински съвет.
10. Водач на Партия „Единение“ е Иван Христанов. Той е роден на 24 декември 1973 г. в София, България, става ясно от информация, публикувана на сайта на партията. Той завършва средното си образование в СПТУ по строителна механизация в Плевен и получава диплома като магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство със специализация в “Аграрна икономика” и втора специалност “Счетоводство и контрол”. В 47-то Народното събрание остава за кратко, защото поема длъжността на заместник-министър на земеделието.
11. Водач на листата на Партия „Българско национално обединение“ е Георги Георгиев. За БТА той съобщи, че е завършил специалност „социални дейности“ и „актьорско майсторство“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Има професионален опит в общински социални служби. По настоящем се занимава с медии.
12. Водач на листата на Партия „Възраждане“ е Костадин Костадинов (и във Варна). По информация от формацията Костадинов е роден на 1 април 1979 година. Завършил е „Балканистика“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" през 2002 г. Пак там има и магистратура „Право“ през 2011 г. През 2017 г. защитава докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей на Българската академия на науките. Народен представител от 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.
13. Водач на листата на Партия „Морал, единство, чест“ е Радостин Василев. Той е роден на 1 януари 1985 г. в Плевен. Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", сочи справка на отдел "Справочна" на БТА. Юрист с експертиза в областта на гражданското право и правната регулация на спорта. Депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание от партия "Има такъв народ" (ИТН). Избран за депутат и в 47-ото Народно събрание, но на 13 юни 2022 г. напуска ИТН и се присъединява към „Продължаваме промяната“. Избран e за депутат и в 48-ото и 49-ото Народно събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Напуска коалицията през май 2023 г.
14. Водач на листата на коалиция “Продължаваме промяната – Демократична България” е Христо Петров. Той е роден е на 19 декември 1979 г. в София, се посочва в интернет страницата на „Продължаваме промяната“ (ПП). Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури “Константин – Кирил Философ” с профил “История”. Основател на група „Ъпсурт“. Съсобственик е и на най-голямата българска дигитална платформа за хип-хоп и поп музика Facing the sun. Депутат от 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.
15. Водач на листата на партия „ Народна партия „Истината и само истината“ е Венцислав Ангелов.
16. Водач на листата на партия „Български възход“ е Деница Янакиева. Тя е родена на 11 февруари 1981 г., съобщи за БТА самата тя. Владее английски и руски език. По образование Янакиева е магистър инженер по комуникационна техника и технологии, завършила е „Технически университет“- София и УНСС със специалност "Бизнес администрация". Работила е в сферата на телекомуникациите, а от 9 години е на ръководни постове в международни компании в сферата на информационните технологии.
17. Водач на листата на партия „Граждански блок“ е Иван Гешев. Той има повече от 30 години професионален опит в правоохранителните органи на страната – МВР, следствието и прокуратурата, се посочва на интернет страницата на коалицията. Минава през всички нива на структурите им, като се издига до ръководител на Специализираната наказателна прокуратура, заместник-главен прокурор, а в периода 2019 - 2023 г. заема и най-високия пост – главен прокурор на Република България. Завършил е Висшия институт на МВР със специалност "Право". Баща на три дъщери.
18. Водач на листата на партия „Общество за Нова България“ е Радослав Илиев.
19. Водач на листата на коалиция „Левицата!“ е Михаил Миков (и във Видин). Той е роден е на 16 юни 1960 г. в град Кула. Председател е на 42-ото Народно събрание, министър на вътрешните работи (2008-2009 г.) в кабинета „Станишев“, юрист, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, посочват от коалицията. От 2014 до 2016 г. е председател на БСП, а през януари 2022 г. обявява, че напуска партията.
20. Водач на листата на партия „Партия на зелените“ е Христо Дунчев. Той е роден в София. Завършил е различни специалности във Варненския свободен университет и Свободния университет в Берлин, Германия, посочва той в автобиографията си. Придобива магистърска степен в УНСС. Дунчев е дългогодишен състезател по хокей на лед. Началото на неговата кариера е в „Нафтекс секюрити“. Работил е в Германия като заместник-управител администрация и материална база в частна фирма. При завръщането си в България заема мениджърска позиция в частния сектор, а през периода 2009-2012 г. е на позицията на търговски представител. Към момента е част от айти индустрията. 
21. Водач на листата на партия „Ние идваме“ е Николай Хаджигенов (и в 16 МИР – Пловдив). Той е роден на 30 юни 1971 г. в град София, се посочва в информация от партията. Владее английски, италиански и руски език. Баща на три деца. Завършил е право в Нов български университет и повече от 20 години работи като съдебен адвокат в областта на наказателното право и по правата на интелектуалната собственост. Хаджигенов е граждански активист и правозащитник. Избран е за народен представител в 45-то и 46 Народно събрание.
22. Водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС е Бойко Борисов. Той е роден на 13 юни 1959 г. в Банкя, според справка на официалната интернет страница на ГЕРБ. Борисов е председател на ГЕРБ. Министър-председател в три правителства. Завършил е Висшата школа на МВР, през 2001 г. е назначен за Главен секретар на вътрешното министерство. В периода 1985 – 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. През 1990 г. напуска системата на МВР. След проведените частични кметски избори Борисов спечелва като независим кандидат и през 2005 г. заема длъжността кмет на София. По негова инициатива на 3 декември 2006 г. е основана политическа партия ГЕРБ. Борисов е председател на Комисията по външна политика в 49-ото Народно събрание.
23. Водач на листата на партия „Български национален съюз „Нова демокрация“ е Боян Расате (и в Перник).
24. Водач на листата на коалиция „БСП за България“ е Корнелия Нинова (и в Благоевград). Тя е родена на 16 януари 1969 г., според биографична справка на сайта на БСП. Завършила е право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 8 май 2016 г. досега е председател на БСП, депутат в няколко парламента. От 13 декември 2021 г. до 2 август 2022 г. е вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в правителството с премиер Кирил Петков. От септември 2005 до 2007 г. е била заместник-министър на икономиката и енергетиката по външно-икономическата политика.
25. Водач на листата на партия „Величие“ е Николай Марков (и в 16 МИР - Пловдив).
26. Водач на листата на партия „ВМРО-Българско национално движение“ е Ангел Джамбазки. Той е роден на 21 март 1979 г. в София. Юрист, завършил е „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“, семеен с две деца, сочи справка на пресцентъра на ВМРО. Член е на Националния изпълнителен комитет на ВМРО. Той  има два мандата в Европейският парламент. Член на изпълнителното бюро на групата на Европейските консерватори и реформисти. Джамбазки е бил и два мандата общински съветник в София - от 2007 г. до 2014 г. 
27. Водач на листата на партия „Пряка демокрация“ е Калин Павлов.
28. Водач на листата на партия „Движение за права и свободи“ е Станислав Анастасов. Той е роден е на 5 юни 1983 г. в град  Хасково, сочи справка в интернет страницата на Народното събрание. Народен представител в 43-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Председател е на Комисия по околната среда и водите в 49-ото НС.
29. Водач на листата на партия „Зелено движение“ е Георги Стефанов.
30. Водач на листата на партия „За Велика България“ е инж. Пиер Божилов. Той е член на Изпълнителния комитет на формацията, става ясно от пресконференция в БТА.
31. Водач на листата на партия „Български съюз за директна демокрация“ е Николай Николов (и в Плевен).
32. Водач на листата на коалиция „Неутрална България“ е Николай Малинов (и в Бургас). Той е роден на 12 септември 1968 г. в София, женен, с две деца. Информацията е от официалния сайт на партия „Русофили за възраждане на отечеството“. По професия е икономист. Владее руски език. Депутат от 40-ото и 42-ото Народно събрание от „Коалиция за България“. В периода 2009-2015 г. е член на Националния съвет на БСП. През юни 2015 г. напуска БСП. От 2009 г. е председател на Национално движение „Русофили“. Избран е за председател на „Русофили за възраждане на Отечеството“ на 5.09.2020 г. На конгреса на 27.05.2023 г.  по негово желание е освободен от поста председател и е избран за почетен председател на формацията.
Водачите на листи са потърсени за биографични данни. До този час някои от тях не са ги предоставили.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всички водачи на листи са потърсени за информация, до този час някои не са предоставили такава.