Партия „Морал, единство, чест“ (МЕЧ) регистрира листи за изборите за народни представители в цяла България и листа за изборите за Европейски парламент, съобщи председателят на партията Радостин Василев на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.
Той посочи, че партията има 5000 активни членове, структури във всички области, и изрази очаквания да има "изключително сериозна изненада" на тези избори именно от МЕЧ.
Аз ще поведа листата в Пловдив-град и в 25-и МИР и водя евролистата с ясното съзнание, че няма да ставам евродепутат, заяви Радостин Василев. Той отбеляза, че неговата битка е тук, в България. 
Втори в евролистата е главният секретар на МЕЧ Деян Петков, който е и водач на листата за народни представители в Плевен. Това е човекът, който аз искам да стане евродепутат от МЕЧ, посочи Василев. Той отбеляза, че Петков е IT специалист, специалност база данни, и познава съдебното изпълнение отблизо. 
Василев съобщи, че попфолк певицата Роксана ще води две листи на МЕЧ – в Пазарджик и в Монтана, и отбеляза, че тя има кауза.
Румен Дунев, 14 пъти шампион на България по автомобилизъм, е водач на листата на МЕЧ в Кюстендил, обяви още Василев.
Роксана каза, че е българка с етнически произход и това не я прави по-малко българка от никого. Тук съм, защото интеграцията, за която се говори от 30 години, трябва да проработи, заяви тя. 
Румен Дунев посочи, че неговата кауза е пътната безопасност в последните повече от 15 години, особено след като е приключил спортната си кариера.
Кирил Веселински – журналист, ще е водач в Благоевград и в 23-ти МИР-София, съобщи още лидерът на МЕЧ. Проф. Николай Радулов, експерт и преподавател по национална сигурност, ще е начело на листата във Варна. 
Адвокат Христо Расташки, специалист в областта на гражданското право, ще води листата в Ловеч.
Никола Найденов, програмист, завършил в Нотингам, ще поведе нашата листа в 24 МИР, той е и трети в листата за европейските избори, каза Радостин Василев. Ще разчитам двамата с Деян Петков да бъдат лицата на МЕЧ в Европа, добави той.
Теодора Личева, доктор по национална сигурност, ще е начело във Велико Търново. Красимир Манов, който се занимава с енергетика в МЕЧ, ще води листата във Враца и в Стара Загора, обяви Радостин Василев. Той посочи, че сред водачите на листи има хора, които са били народни представители, и имат знанията и уменията. 
Отхвърлям сътрудничество с ГЕРБ и ДПС, тепърва ще измерваме колко е навредила "Продължаваме промяната - Демократична България" със своите безумия през последната година, заяви Василев в отговор на журналистически въпрос.