Мозаечно пано със стенопис украси фасадата на Детска ясла „Пролет“ във Велико Търново. То носи името „Игрословица“ и провокира въображението на децата от най-ранната им възраст. Цялата му площ е около 80 квадратни метра, а на мозайката – близо 35 квадратни метра. Финансирането е осигурено от Общината, а реализацията е възложена на студентката Алекс Панова, която учи магистратура във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“  със специалност „Стенопис“.
С Община Велико Търново имаме сключен договор за естетизация на градската среда, посочи доцент Борис Желев от Великотърновския университет. Във връзка с това Катедра „Стенопис“ за поредна година изпълнява дипломни проекти в различни архитектурни среди в града и извън него, а тази е най-новата в детските градини и ясли. Досега през годината имаме реализирани два стенописа в училища, витражи, скоро предстои да бъде открита и мозайка в Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет, разказа доц. Желев. Алекс се справи блестящо, както и всички студенти от нейния випуск, които участваха в конкурс за този стенопис и мозайка. Нейният проект беше избран и реализиран в продължение на месеци, допълни той.
Това е дипломната работа на Алекс от завършването на бакалавърската й степен на обучение. В нейното произведение е изписано името на детската ясла и са изобразени животинки и растения, на които децата да се радват, да учат формите и цветовете. Мозаечното пано е изработено от стъклокерамика, като панелите са редени предварително в студиото по мозайка във Факултета, а след това транспортирани и монтирани на място. Стената е боядисана с фасадни акрилни бои. Процесът от създаването на проекта до неговата крайна реализация е отнел около година, разказва авторката. В него са се включили много от преподавателите и студентите от Катедра „Стенопис“, братът и приятелят на Алекс.
Тази красива творба усмихва всички минувачи, дечицата и техните родители, каза при откриването й Даниела Йорданова, директор на Детска ясла „Пролет“. 
Общо четири стават паната, изписани от дипломанти по фасадите на детските ясли във Велико Търново. Инициативата е още един пример за успешното партньорство между Общината, общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ и Факултета по изобразителни изкуства на Великотърновския университет.