С официална церемония в резиденция „Загулба“ в Баку бе посрещнат държавният глава Румен Радев от президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският президент е на официално посещение в Баку по покана на своя колега.
Президентите на двете държави бяха придружени от техните съпруги- Десислава Радева и Мехрибан Алиева, както и от делегациите на двете страни. В началото на церемонията прозвучаха химните на България и на Азербайджан. След това представителите на делегацията на страната домакин, последвани от българската делегация, се ръкуваха с президентите Радев и Алиев, както и с техните съпруги.  
По-късно двамата държавни глави ще разговарят на четири очи, а след това ще се състоят пленарни разговори между двете делегации.
Очаква се в присъствието на двамата президенти да бъдат подписани редица документи за укрепване на двустранното сътрудничество.
Радев ще се срещне и с председателя на Милли Меджлиса (парламента) на Азербайджан проф. Сахиба Гафарова.
Малко по-късно ще бъдат положени и венци на „Алеята на славата“ пред паметника на Гейдар Алиев.
Акцент на визитата на българския държавен глава е укрепването и задълбочаването на стратегическото партньорство и сътрудничеството в сфери от взаимен интерес, сред които енергетиката, икономиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма.