Отборът на „Бурсаспор“ спечели първия турнир „Северна звезда“, организиран в памет на момчето от школата на „Дунав“ Венцеслав Георгиев. На финала децата от южната ни съседка надделяха след дузпи срещу румънчетата от „Стяуа“. Редовното време завърши при 2:2.
Малките футболисти на „Дунав“, водени от Динко Дерменджиев, се класираха пети.
„Мисля, че се получи добър турнир, най-важното в който бе да отдадем почит към Венци. Всички участващи отбори положиха венци пред паметната му плоча. Румънската федерация изпрати свой високопоставен служител. Отзивите на гостите бяха само положителни. Идеята ни е този турнир да стане традиционен, а догодина да участват повече отбори. Тимовете от школата на „Дунав“ имат нужда от такива международни мачове. Благодарим на общината за съдействието при организиране на „Северна звезда“, заяви за „Утро“ председателят на УС на ФК „Дунав“ Диян Димов.  
Майката на Венци, който бе поразен от мълния и остана завинаги на 11 години, намери сили да дойде на стадиона.
„Надявам се мълниезащитата вече да е сериозна да няма повече родители като нас, които да намират трудно смисъл сутрин да се събуждат“, каза почернената майка.
Междувременно концесионерът на стадиона отчете, че базата в „Здравец“ е опасана вече с обновена и надеждна мълниезащита.
Както се казва, след гръм качулка.