Богата програма включват тазгодишните „Дни на розата“ в Етнографския комплекс „Дамасцена“ край павелбанското село Скобелево. Това съобщиха за БТА организаторите от комплекса. Това е едно от най-чаканите събития в неговия културен календар и ще се състои за поредна година на 1 и 2 юни. 
Програмата в първия ден ще започне с представяне на ритуала „Розобер“ в розовите градини на „Дамасцена" с народни танци и жива музика. Денят ще продължи с няколко творчески работилници – работилница за сапуни, творческа работилница за деца и любителски уъркшоп „Магията на цирка“ с участието на театрално-огнена формация „Повелители на мечти“. Концерт ще изнесат финалистите от „Гласът на България“ Джуниър бенд. 
Вторият ден отново ще започне с ритуала „Розобер“ и ще продължи с кулинарна работилница за здравословна храна и с детска творческа работилница. Денят ще продължи с фолклорен фестивал „Нишката на времето“ с участието на фолклорна формация „Настроение“ от Стара Загора, а програмата ще завърши с кукерски игри за здраве и благоденствие, посочиха организаторите.