Бронзовият медалист от Европейското първенство по бокс за мъже и за жени в сръбската столица Белград коментира при завръщането си в родния Кърджали, че е доволен от предоставянето си и от завоювания медал, на фона на това, че заради получената повторна контузия на лявата ръка е можел изобщо да не стигне до ринга.
По думите му, първенството за него е било по-различно с това, че заради получената първа контузия на Европейското по бокс до 22 години в края на миналата година, е отсъствал дълго, не е успял да се подготви пълноценно, пропуснал е лагер с националния отбор в началото на годината, както и участие на международния турнир „Странджа“. 
"Да успях да се възстановя за Републиканското първенство, но след това претърпях още една по-различна травма, но на същата ръка. Самата ми подготовка не беше пълноценна за това Европейско, но с воля, желание и хъс успях да се върна с медал", коментира Ергюнал.
За участието си в Белград каза още, че му е било доста тежко в двубоя с руснака Едмонд Худоян заради по-големия опит на противника.
Той благодари на своя личен треньор от „Арда бокс“ Стоян Узунов и на треньорите от националния отбор и даде заявка да вземе квота до 51 килограма за Олимпийските игри в Париж на световната квалификация в Тайланд в края на този месец.