Над 100 деца и родители привлече Денят на отворените врати в комплекс „Синята вода“ до с. Калековец, община "Марица". От радиоклуб „Милара“ съчетаха пикник с демонстрации на осъществяване на радио връзки с целия свят, за да събудят интереса на младежите, съобщиха организаторите. Клубът прие през почивните дни гости от училище „Кирил и Методий“ в Калековец, гимназисти от Професионалната гимназия по машиностроене от Пловдив и таланти от клуба на знаещите „Квант” с ръководител Васил Базелков.
Домакинът Красимир Петков, съсобственик на "Милара Интернешънъл" (Milara International), световен производител на роботи и на първите български електрически камиончета, разказа как самият той се е запалил още като дете по радиолюбителството. "Причината да съм успешен в живота си е радиото", призна бизнесменът, който е състезател по Късовълнов спорт, известен в средите с инициалите K1LZ. Той извървява пътя от хобито до бизнеса за милиони след като получава необходимите знания в Техническият университет - София и постига в САЩ „американската мечта“. 
Сдружение „Радиоклуб Милара“ - LZ1KFM / LZ5R от тази година ще организира безплатни кръжоци по радиолюбителство, електроника, роботика, радиотехника, експериментална физика и математика в базата на клуба в село Калековец. За лятото се надяваме да построим басейн, тенис кортове и малка конна база, за да можем да правим безплатни лагери за децата с обучение и развлечения, сподели мечтата си Красимир Петков. Комплекс „Синята вода“ разполага и с легла за настаняване за желаещите младежи, които са от по-далечни места. 
Горда съм, че "Милара Интернешънъл" е част от Тракия икономическа зона и Красимир Петков е наш основен съмишленик във важната ни социална цел да обединим бизнес и образование, каза Катя Стайкова, директор на сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“. Тя добави, че за нея Петков и създателят на клуб „Квант“ Васил Базелков са съвременните възрожденци и народни будители.