Областният съвет на БСП в Русе подреди пълна листа за предстоящите избори на 9 юни. Тя бе окончателно одобрена този уикенд по време на пленум на партията в София, а за водач бе излъчен отново Иван Иванов.

Русенските социалисти избраха да заложат както на познати лица, които са доказани със своите качества, така и на млади професионалисти. Всички те ще работят за извеждането на Русе и региона като водещ приоритет за развитие на национално ниво.

 „За мен е чест да оглавя листата в 19-ти МИР. Заедно всички ще работим за реализирането на визията на БСП за развитие на държавата ни. Надявам се в кампанията да успеем да мотивираме русенци да гласуват, тъй като това ще определи бъдещото развитие на страната. Продължаваме да се водим от нашите приоритети за повишаване благосъстоянието на българите и за достойна България в мирна Европа.“, коментира Иван Иванов.

Листата е съставена от 14 професионалисти, доказали своите качества както в партията, така и в региона. На второ място е Ивалинка Цанкова, която е издигната от община Иваново. Третото място е за Елисавета Досева, следвана от Емил Георгиев, Нора Стоянова, Микаел Чакълджиян, Атанас Пеев и Диана Ласонина. Деветото място е отредено на гражданската квота в лицето на Добрин Райчев. Той е последван от Елиан Пантелеев, Константин Костадинов, Георги Линджев, Сашо Стоянов и Анатоли Иванов.