С отслужването на водосвет и символична първа копка започна изграждането на център за високи постижения в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" в Хасково. Процедурата е финансирана по Националния план за възстановяване и устойчивост с 3,437 млн. лева, от които 1,372 млн. са за оборудване и обзавеждане.
Нашата гимназия е една от 28-те в страната, в които ще бъдат изградени такива центрове, каза на церемонията директорът на учебното заведение Маргарита Топалова. Това ни мотивира изключително много, защото ще доведе не само до по-висок капацитет на учебното заведение, но и до израстването на иновативни и мислещи хора, посочи Топалова. В сградата на центъра ще се помещават кабинети, лаборатории, работилници, голяма зала за обучения, презентации, конференции и публични събития.
Отец Златко отслужи водосвет, а Топалова и съсобственикът на фирмата изпълнител "Аква 3" Михаил Александров дадоха начало на строителството. Сред гостите бяха областният управител Гинка Райчева и зам.-кметът на Хасково Мария Вълчева.