Момиче на 23 години е настанено в болница в Стара Загора след нанесен побой от нейния съжител нощта на събота срещу неделя. Това съобщават в официалния бюлетин на Областна дирекция на МВР. Във Второ Районно управление е получено съобщение, че жена бяга от мъж на улица в Стара Загора. На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е установил, че 31-годишен мъж  е нанесъл побой на съжителката си. Мъжът е задържан за срок от до 24 часа.
През изминалия уикенд мъж на 28 години е влязъл в дома на бившата си съжителка през нощта, като е отскубнал кичур коса от главата ѝ и отправил закани спрямо нея, след което напуснал жилището
По двата случая са образувани досъдебни производства. 
Припомняме, че в началото на август м.г. Народното събрание прие окончателно промените в Закона за защита от домашното насилие. Чрез промените се увеличава кръгът от хора, които попадат под обхвата на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни. До законодателните изменения се стигна след случая от Стара Загора, при който момиче беше нападнато и нарязано с нож.