Важно е да върнем доверието на гражданите в машинното гласуване и да бъдат проведени честни и демократични избори на 9 юни. Това каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров преди изтеглянето на серийните номера на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие за предстоящите на 9 юни избори „две в едно“. 
Поемайки поста вече заявих, че процесът по удостоверяване на машините ще бъдат открит, прозрачен и публичен, каза Мундров преди началото на процедурата. 
След като бъде инсталиран софтуерът и машините ни бъдат предоставяни, ще започне проверката за съответствие. Процесът ще бъде публичен. В процеса ще участват и външни експерти, посочи служебният министър на електронното управление. 
На процедурата присъства и служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, както и представители на Централната избирателна комисия и обществения съвет към нея. На публичното теглене присъстваха и представители на парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание.