Изказване на треньора на Локомотив Пловдив Александър Томаш след срещата от 31-ия кръг на efbet Лигата между Черно море и пловдивския тим, завършила 1:0 за домакините.
Александър Томаш (треньор на Локомотив Пловдив) – „Казвам на Вас, това казах и на футболистите си – не мога да се сърдя на никого. Преди четири месеца ние сме единственият отбор, който взе точка тук. Аз знам, играл съм тук и знам колко е трудно. Илиан Илиев е изградил за тези седем години отбор, който наистина в момента е на гребена на вълната.
Ние имахме план, план, който може би щеше да успее, ако успяхме да реализираме положенията, които създадохме. Особено първото полувреме. Започва мачът, чиста ситуация от статично положение, 100-процентова ситуация сам срещу вратаря, и веднага получихме гол. Този гол ни стъписа, което е разбираемо за мен за тези млади футболисти.
Ние преди четири месеца, когато направихме 2:2 тук, имахме шестима футболисти, които предаваха друг облик на състава. Мога да ги изброя, но няма смисъл. Това е повече от 50 процента от отбора. Така че за мен е разбираемо и нормално, аз съм горд с тези футболисти. Дават максимума, даже на моменти се надскачаме. Това са мачове, в които младите могат само да израснат. Аз се радвам за тях и съм много реален.
Две неща не ни достигнаха за изравнителен гол – класа и късмет.“